HENDIMÉDI

HENDIMÉDI
Egyiptomban kínálta így portékáját egy arab árus: this is all "hendimédi". Kedves mondásunk maradt azóta is.

2013. július 29., hétfő

Fesztivál, kaláka, nemeztakaró 3.

Ott tartottam, hogy a nemezt felcsavartuk jó-jó szorosan a műanyagcsőre. 1o percig gurigáztuk kézzel, kibontottuk, forró szappanos vízzel újralocsoltuk, és a másik feléről is meggurigáztuk. Ezt az egész folyamatot még egyszer megismételtük. A társaság annyira fellelkesedett, hogy én... khm, hát le van fotózva:


Ezután szappanhabbal letapasztottuk, majd visszahajtogattuk a széleket:


Közkívánatra az egész felületet is beszappanoztuk ezután:


A fotók között nem találok a következő lépésekre vonatkozót, de ezután a műanyagcső nélkül csavartuk fel minden oldalról a szőnyeget, és lábbal gurigáztuk oda-vissza a legelőn.
Itt megpróbáljuk meglesni a mintát, de a fésületlen gyapjúréteg miatt még nem tapadt fel teljesen a felületre:


Fotók: Váli Csongor

7 megjegyzés:

Balasko írta...

Jó "kis" meló! Kár hogy a végeredmény nem látszik a fotókon.

Még egy apró megjegyzés; A szappanos víz teljesen felesleges ebben az esetben. Elég a meleg-víz meghinteni, még a visszahajtásoknál is. (Bár ott rásegít) Csak akkor és ott használnék szappant ha valahol véletlenül nem "áll bele" a minta és kézzel rá kell felületén segíteni.

Aledi írta...

Jaj, de kíváncsi vagyok! Egyszer én is részt vettem egy táborban egy nemez szőnyeg készítésében, gyönyörű lett. Csongit üdvözlöm, osztálytársak voltunk :)

Móni írta...

Attila, lesz majd a végeredményről is fotó nemsokára. Szappan nélkül nem is próbáltam sosem nemezelni, azt mondják az itteni nemezelők, hogy nem érdemes próbálkozni, mert nagyon meszes, kemény a víz. De ezzel is érdemes próbálkozni. Most mindenesetre összegyűjtöttem az összes szappanmaradékomat, 37 darabot, és feloldottam 7 liter vízben... lesz egy ideig szappanlevem :)
Aledi, nem mondod! Kicsi a világ... itt Csíkban mindenképp :D

Márton Éva - Réka írta...

Jaj de ügyik vagytok!
Várom én is a végeredményt!

Én is nemrég nemezeltem egy nászajándék takarót. Cseppet kisebbet, mint a tietek. Csak a javításoknál, simizésnél használtunk szappant. Nagyszerűen ment minden!
A végeredmény én is nemsokára megmutatom. ;)

softearthart írta...

Lovely cheers Marie

Holdgyöngy írta...

Kedves Móni, hova lettél és csodás teremtményeid?

Móni írta...

Kedves Holdgyöngy! Nagyon köszönöm kedves érdeklődésed. Megvagyok, megvagyok, csak másfele koncentráltam az energiáimat mostanság. De lesznek babák nemsokára :)))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails