HENDIMÉDI

HENDIMÉDI
Egyiptomban kínálta így portékáját egy arab árus: this is all "hendimédi". Kedves mondásunk maradt azóta is.

2010. április 4., vasárnap

Szép húsvétot!


 Szép húsvétot kívánok mindenkinek!

Az idén megpróbálkoztam a tojásírással is. Az írással nem is volt gond, nagyon tetszett, és rengeteg gyönyörű mintát láttam szakavatott barátnőim gyűjteményében (a képen gereblyés, kankós nyúlfüle és kakastaréjos tojás látható). A festés viszont sehogy sem akart sikerülni, a viasz letörlése még kevésbé. Nem baj, majd jövőre.

17 megjegyzés:

Edó írta...

Nekem tetszik!En az irassal is bajban vagyok..:)KELLEMES UNNEPEKET KIVANOK!

Kathy írta...

Kellemes Unnepeket Kivanok!
Ezek a tojasok nagyon jol neznek ki!
Koszi hogy bejelentkeztel nalam!

katafolt írta...

Nektek is ! Nincs ezekkel a tojásokkal semmi baj,szépek.

Móni írta...

Köszönöm :)
Nem nyavalyogni akartam, végül tűrhetőek lettek, tényleg, csak a langyos festék nem akarta befogni a tojásokat, az egyik fajta felhólyagosodott rajtuk, le kellett mosni, a viasz meg sehogy sem akart lejönni a meleg törlőtől, végül késsel kapartam le :D

Cinkepiri írta...

Jaj de szépek! Szerintem.




:( én se tudnék tojást írni...

L. M. Zsuzsi írta...

Nagyon szép tojások!
Úgy tudod leszedni a viaszt, hogy gyertyát gyújtasz, és a láng mellé, oldalról odatartod a tojást. a láng méretétől függ, hogy milyen messze kell tartani, kb 2 cm. ha fölé tartod, megég, persze, de így nem, szépen megolvad azon a ponton a viasz, és akkor letörlöd egy puha ronggyal. És forgatva, szépen körben ugyanígy.

Hunszil írta...

Csudaszépek lettek, gratula !

Nézz be hozzám, a nyuszika hozott neked valamit :))))

Móni írta...

Köszi, örülök, hogy tetszenek!
Feketeribizli, köszi a tippet, jövőre ki fogom próbálni! Persze, ha jövőben sem sikerül a kalákában teljesen befejezni a műveket, mert akkor menthetetlenül ellesem a nagyoktól a titkot.
Köszi, Szilvi!

Névtelen írta...

Szepek ezek a tojasok, de talan nem is ez a legfontosabb, hanem hogy elvezed, szereted csinalni.Ha meg meg szep is lesz, az csak meg egy raadas az oromodre.
pussz
Uzonka

Móni írta...

Köszi, Uzonka! Csakhogy előkerültél!
Hát igen, ezt tudom, de azt is, hogy maximalista vagyok :X

Névtelen írta...

Orulok hogy hianyoztam :))
A maximalizmusodrol annyit, hogy amig gorcsbe nem randit, addig pont jo, marpedig a remekmuveid pont ezt a pont jot tukrozik :)
pussz
Uzonka

Vacskamati írta...

Miért kell leszedni a viaszt? :) Azzal együtt is nagyon szép.. Zsírtalanítottad festés előtt a tojásokat? Mert attól lehet még foltos.. Ha felhólyagosodik, csak épp annyit szabad hozzáérni, amennyit muszáj, hagyod megszáradni, akkor már nem jön le a festék. A hagymahéj nem hólyagosít.. ;)

Anna írta...

Nagyon nagyon tetszenek a munkáid, gratulálok. Már nagyon régen keresek valakit, aki nemezel és a blogom alján levő napraforgót el tudná nekem készíteni.
Bevállalod?
www.napraforgo-napraforgo.blogspot.com

Anna

Móni írta...

Köszi, Vacskamati!
A viasz befeketedett a végére, úgy már nem volt szép. A hagymahéjon gondolkodtam, de a Tapasztaltak azt nem használják a viaszolt tojáshoz, mert csak forrón fest, akkor meg állítólag lejöhet a viasz is... Igen, a zsírtalanítás valószínűleg jót tett volna nekik, mert én elvileg lesúroltam, a pecsét miatt, de viaszolás után már nem :(. A felhólyagosodott festéket meg rögtön lemostam ijedtemben... no, hát majd következőkor odafigyelek ezekre is :)))

Réka írta...

Drága!

A festés elég macerás a viaszolt tojásoknal. Hideg festéket kell használni, s ahogy fennebb írták, lemosni a zsírt. Én koncentráltabb festéket szoktam készíteni, mint amit ír a használati utasításon. Letörléskor fontos, hogy a tojások legalább szobahőmérsékeleten legyenek, de jobb, ha közel teszed előbb a kályházhoz. Aztán egy rossz rongyot fogsz, egy kis csücskét megforrósítod egy forrő pléhen, és úgy törölöd le.
Ezt csak azért ilyen részletesen, mert én is mindig dühös vagyok, ha, szépen megírom a tojást, és a végén a festés nem lesz olyan amilyen kéne. Mert ugye szép, szép úgy is, de a szép piros festéken az igazi.
Szeretettel a boszikalapos kislány tulajdonosának édesanyja.

videkek írta...

Drága Móni, vár rád egy meglepetés itt, cserébe a csodás alkotásaidért:
http://videkek.blogspot.com/2010/04/dijat-kaptam-fele.html

Móni írta...

Köszönöm, Réka! Így most már biztosan sokkal jobban fog sikerülni jövőre. Jól van a boszorkány? Puszi a gyerekeknek is!
Vidékek! Köszönöm, igazán megleptél!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails