HENDIMÉDI

HENDIMÉDI
Egyiptomban kínálta így portékáját egy arab árus: this is all "hendimédi". Kedves mondásunk maradt azóta is.

2010. április 9., péntek

Kivirágzik a világ

Vidékek lepett meg egy díjjal. "Szebbé teszed a világot"- mondja. 

Ha meg így van, örülök. És úgy általában is, nagyon örülök. Az elmúlt kb. 10 évben folyamatosan elégedetlenkedtem. Semmi nem nagyon tudott lekötni, semmiben sem tudtam elmélyülni, mindig csak türelmetlenkedtem és nagyon akartam Valamit. Közben meg szemem sarkából figyeltem másokat, hogy mire vitték, és bevallom, szorongva gondoltam arra, hogy mi haszna lesz a világnak belőlem.
Aztán anya lettem. Nagyon sok mindent tanultam és értettem meg ezáltal. Nem egyik percről a másikra: négy éve tart az átalakulás. Lelassultam, átértékelődtek bennem a dolgok. Már nem szorongok, és ha másokra nézek, csak azért, hogy csodáljam őket. És igen, virágzom.
Ehhez pedig Ti is hozzájárultatok, mindannyian, akik olvastok, meg akiket én is olvasok. Ez a díj mindannyiotoké. Az én világomban meg csodálatos virágok nyílnak: Krisztallit sziporkái, borSHEka színei és szavai, Mici állatfigurái, Vattacukorhajú Mankák, Larionos fülesbabák, Aledi kislánykái, Jandó kedvessége  és a Janka-fotók, vigyori Fércművek, Bemka babái meg a róluk készült képek, amelyek olyanok, mint egy-egy szappanbuborék-történet, ó, estig is sorolhatnám, de most el kell hoznom a kislányomat a napköziből. 

10 megjegyzés:

bemka írta...

....szebbé tetted a világomat. köszönöm Neked.
Érdekes, én is most vagyok egy változásban. Figyelem magam, figyelek másokat.Próbálok jó lenni, önzetlen és jóindulatú, és sajnálom, de nem mindig sikerül. .Nem lehet véletlen , hogy ilyen emberek vesznek most körül, mint Ti vagytok.
Köszönöm

Cinkepiri írta...

Tényleg szebbé teszed....

Jó itt minden bejegyzést várni, lesni hogy miféle szépséget hozol nekünk. Aki szép dolgokat alkot, készít, hoz létre az szebbé teszi ezt az amúgy meg egyre kevésbé szép világot.


Én megköszönöm.

Aledi írta...

Köszönöm szépen, a kislánykáim nevében is : )

KisMesterek írta...

Köszönöm neked és ezúton Vidékeknek is, mert megszelídítette az elmúlt hetekben keringő, nem túl barátságos díjat. (Bár legalább így megtudták a lábam méretét és hogy ellenvetés nélkül veszem át a jelöléseket:-))

Szeretnék csatlakozni a "világjobbátevő" brigádhoz, olyan kellemes társaság! Köszi, Móni!

videkek írta...

Köszi, Krisztallit, ez nagyon kedves tőled! (Nemhiába válogatott be Móni a brigádba!:)

Kedves Móni, nagyon jólesett olvasni a bejegyzésedet, nagyon megérintett, amit írtál, kicsit meg is hatódtam. Az anyaság megélését illetően sok mindent hasonlóan gondolok, mint Te. És abban is igazad van, hogy a virágzáshoz hasonlítod az anyává alakulást. Végtelenül tetszett, ahogy leírtad, köszönöm szépen!

Móni írta...

Én is köszönöm Nektek, örülök, hogy ilyen sokan gondolkodtok hasonlóan... hasonló dolgokról.

Jandó írta...

Igazán jó volt olvasni, amit írtál. Örülök, hogy mostmár megtaláltad/mewgtalálod a helyed, és látni a saját értékeinket, és amilyenek vagyunk, az nagyon jó és fontos dolog. Te pedig hihetetlenül értékes vagy, nem csak a munkáid miatt. :)
Köszönöm, hogy rám is gondoltál. :) Örülök.

Móni írta...

Köszönöm, Jandó! Hát persze, hogy Rád is gondoltam, Te vagy az egyik első olvasóm és szívemnek igen kedves blogíróm.

Jandó írta...

Ennek nagyon örülök. :) Te is igen kedves vagy nekem.

BorsheCraft írta...

Köszönöm a gondolást! Nagyon örülök, hogy a 10 év után végre kivirágoztál, ennél nagyszerűbb érzés nincs is : )) Talán azért is olyan jó itt nálad, mert érezni a munkáidból a virágillatot : ))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails