HENDIMÉDI

HENDIMÉDI
Egyiptomban kínálta így portékáját egy arab árus: this is all "hendimédi". Kedves mondásunk maradt azóta is.

2010. március 3., szerda

Tojásmelegítő szett - keleties hangulatban

 

Egg cosy set, approx. 14 cm tall,  hand dyed carded wool, wool and cotton yarn

Úgy látom, húsvétig sok szó fog még esni a tojásmelegítőkről (nem is olyan jó ez a szó, mert nem melegít, ugyebár, csak melegen tart). Most csak gyorsan megmutatom ezt a szettet, ami nem húsvéti, inkább keleties hangulatú. 
Egy darabját már láthattátok a fészekaljban. Fehér gyapjúból készítettem, barna előfonattal csíkoztam, mert eredetileg valami nagyon egyszerű, természetes nyuszikra gondoltam. Azonban a barna előfonat "szétfolyt", nagyon csúnyán nemezelődött a fehér gyapjúba. Sokáig nézegettem, de nem tetszett, ezért megfestettem. Először világos lilára, de az a szín sem tetszett, végül bordóra festettem és narancssárga pamutfonallal hímeztem pöttyöket a csíkokra.


6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szigetel. De a tojásszigetelő hülyén hangzana...

katafolt írta...

Pont az tetszik benne,hogy nem kötelező tavaszi színű...

Jutus írta...

Barátságos meleg színe van!:))

BorsheCraft írta...

Nagyon csinosak ezek a tojás-kaftánok is : ))) Nem bonyolult a kész művet átszínezni? És hány gramm állatbundából lesz egy ilyen kis tojás-bunda? Kissé be vagyok sózva a szappanozás miatt - jó volna beszerezni az alapanyagokat, hogy amikor olvasom a leírást, már gyúrhassam is : )

Csipcsilla írta...

Nagyon helyesek így együtt!

Móni írta...

Örülök, hogy tetszik, és köszönöm :).
borSHEka, és aki már nagyon türelmetlenül várja a szappanozást: én kártolt gyapjúból szoktam nemezelni, ebből 5 dkg biztosan elég egy nyúlhoz (többkilóslag veszem a gyapjút, igazából fogalmam sincs, mennyi az az 5 dkg, de szerintem :D). Merinóból is lehet, ki is fogom próbálni, és jövök a tapasztalatokkal.
A kész dolgokat ugyanúgy lehet festeni, mint a gyapjút, csak ha elsőre nem találod el a színét, akkor már korlátozottabbak a lehetőségek...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails