HENDIMÉDI

HENDIMÉDI
Egyiptomban kínálta így portékáját egy arab árus: this is all "hendimédi". Kedves mondásunk maradt azóta is.

2010. február 25., csütörtök

Tojásmelegítő nyulak



Tegnapelőtt rettenetesen feldobódtam. Akkor készült el ugyanis a legelső kisnyúl. Amit úgy képzeltem el, hogy majd a festett tojásra lehet ráhúzni. Aztán pörögtek tovább a gondolataim, hogy a húsvét reggeli lágytojáshoz is használható, hogy ki ne hűljön, amíg összeül a család. Lányok, akár hiszitek, akár nem, én a tegnapelőtt feltaláltam a tojásmelegítőt.

 
Ma írt nekem Katafolt, küldött sok-sok hasznos nemezlinket, és ott láttam, hogy már feltalálta más is ezt az izét. És neve is van.Eierwarmer. Hát megpukkadok :))). Most meg Zsukka mondja, hogy készíthetnék esetleg tojásmelegítőt... Készítettem :D. 
 
Zsukka egyébként éppen az 5o. olvasóm, ezért,  ha megengeded, kedves Zsukka, és megírod a postai címedet az e-mail címemre, meglepnélek egy tojásmelegítővel :). A blogodra ma találtam rá, és meg kell mondanom, olvadoztam attól a sok szépségtől, amit nálad láttam!




14 megjegyzés:

boGár krea írta...

Nagyon tetszenek a nyuszik! Édesek, aranyosak és különlegesek!!!
(És nagyon irigylem Zsukkát...:))

BorsheCraft írta...

Hát a spanyol viaszról már sokan lekéstünk, de a te Eierwarmer-ed sokkal-sokkal jobban tetszik nekem annál az IZÉ-nél!
Nagyon helyes ez a fészekalja kisnyúl! : ))

Zsukkata írta...

Jajj, de jóóóóó :DDD! Nagyon örülök! Borzasztóan :DDD! Köszönöm szépen, és megy a postacímem!

Vacskamati írta...

:DD Attól függetlenül,hogy nem új találmány, szép! Én is csináltam nyuszis tojásmelegítőt, csak kötöttet. (Keresgéléshez: Egg cosy vagy cozy vagy egg warmer. :D)

Aledi írta...

Nem vagy egyedül:) Én a kiesett tejfog tartó kispárnát találtam fel. Ennek is van neve: Tooth pillow, és később láttam, hogy kb. millió van belőle a neten :(
Nehéz ma már újat kitalálni. DE szerintem ez nem számít. Nagyon jók ezek a melegítők, és ILYEN biztos nincs több. Ezek a kis elálló fülecskék! Nagyon szépek.

Móni írta...

:D, köszönöm, hogy velem vagytok. Most már kacagok magamon, meg persze, nem számít, hogy kitalálta már más is, csak olyan furcsa, orrbavágás-érzés volt ez akkor. De hát van szükség az ilyenekre is, így biztosabb, hogy a földön maradok :).

Ottis írta...

:-) Nagyon ötletes, nekem is kell tojásmelegítő!

Móni írta...

Ottis, milyen formában gondoltad? Nemsokára felteszek egy képes leírást, hogy hogyan készül, van egy pár eladó nyúl is, meg készíthetek nagyjából arra emlékeztetőt, mint amilyet szeretnél :).

Ottis írta...

Hát nekem mindegyik tetszik amit itt látok,gondolom már dolgozol, ú.h. meglátogatlak ez ügyben :-)

Móni írta...

Igen, dolgozom már, szerdától arrafele várlak szeretettel, addig befejezem a hétvégi termést is, hogy legyen, miből válogass :).

katafolt írta...

Ó,hát ezek úgyis sokkal szebbek,mint sok hasonló néven futó netes változat ! Úgyhogy csak találj fel továbbra is bátran bármit :)))

Feszter írta...

Én a rizsfőző, melegítő fedőt találtam fel. Egy hasonlót kell csinálni (a fül el is hagyható), lábasra valót, forrás után elzárni, és elkészül a rizsa. Csak neked ;)

Móni írta...

Köszi, Kata, a bátorítást! ;)
Kökörcsin, gratulálok :D. De ez egy ősi főzőedény része: ha egy agyag edényre készítesz nemezhuzatot, a gabonára forrásban lévő vizet öntesz, lefeded, 3-4 óra alatt megfő.

Feszter írta...

Igen ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails