HENDIMÉDI

HENDIMÉDI
Egyiptomban kínálta így portékáját egy arab árus: this is all "hendimédi". Kedves mondásunk maradt azóta is.

2010. február 25., csütörtök

Minimál Dizájn Nyúl

Közeledik a nyúl húsvét, sokat törtem a fejem, milyen tavaszváró nemezt készíthetnék. Egy nyúl babát mindenképp, de addig még nem jutottam el. Tojást, talán azt is fogok, ha időm engedi. Bár tojásnak mégis jobb az, amelyiket a nyúl tyúk tojja.
Végül egy éjszaka ennek a nyúlnak a sablonja jelent meg előttem:

Minimal design rabbit, 21 cm tall, hand dyed carded wool, wool yarn

Másnap a nyúl is, de ezt már én készítettem el. Belül narancssárga, kívül lila, a kettő között van egy bordó gyapjúréteg is, ettől nagyon szép színhatása lett a kész nemeznek.



Minimál dizájnhoz minimál hímzés, szigorúan gyapjúfonallal. És egy minimál farok (lásd a legelső képen).


Ez itten egy dekornyúl, polcra, asztalra vagy vitrines szekrénybe állítható. Különös szerelést nem igényel, csak leteszed, megáll.
A nyúlprojekt további fejleményeit hamarosan közlöm.

8 megjegyzés:

BorsheCraft írta...

Jó ez a minimál tojás. Akarom mondani nyúl. Kínálja magát egy kis bábozásra a vitrinen való tétlenkedés helyett. : ))

Móni írta...

Veszed le a vitrinajtóról a kezed :D! Hát persze, játéknak is, persze. Egy ismerős kisfiú dinókaromnak használta. Mondjuk, akkor még nem volt kihímezve.

Feszter írta...

Vagy lehet rejteni alá meglepit ;)

Zsukkata írta...

Esetleg készíthetsz tojásmelegítő méretűt is, és akkor aztán végképp senki nem mossa le a nyúlról, hogy ő tojja (ezt így kell írni :D???) a tojást :o)

Zsukkata írta...

Az ember azt hinné egy év intenzív kreablogolás után, hogy már minden klassz blog az útjába került, erre kiderül, hogy nem is...
Kicsit visszanézegettem a blogod, és hogy le vagyok nyűgözve az enyhe kifejezés, amiket csinálsz, azok nagyon-nagyon-nagyon jók! A nemezeléshez abszolút nem értek: ezeket a szépségeket Te tűnemezeléssel csinálod? És kézzel, vagy van tűnemezelő-géped? (magyarul nem tudom a nevét, Németo-ban láttam, ott Filzmaschine néven fut)

Jandó írta...

De klassz ez a nyuszi. Jópofa, hogy ilyen egyszerű, de mégis kifejező és kedves. Jó lehetett dínókaromnak is. :)

Móni írta...

Zsukka, üdv nálam! Köszönöm, igazán kedves vagy. Nem, én nem tűvel nemezelek, hanem a hagyományos, vizes-szappanos technikával dolgozom, ezzel lehet igazán tartós használati dolgokat (is) készíteni. Tojássssmelegítő... olvasd el a következő bejegyzésemet is, lécci!
Köszi, Jandó, neked is!

Móni írta...

Köszi, Jandó! Félelmetes volt, nagyon :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails