HENDIMÉDI

HENDIMÉDI
Egyiptomban kínálta így portékáját egy arab árus: this is all "hendimédi". Kedves mondásunk maradt azóta is.

2010. február 10., szerda

Lepkejelmez



Holnap lesz az óvodai farsang, legfőbb ideje volt hát, hogy kész legyen a jelmez.
Kész is lett. A ruhát nagyon egyszerűen oldottam meg: egy összepecsétezett bodyt, egy megszürkült fehér harisnyát, valamint egy 1o perc alatt megvarrt bugyogót megfestettem textilfestékkel. A body elején világoslilák maradtak a szivecskék (csak a piros körvonaluk látszott a festés előtt), de végül is nem rossz ez így sem.
Hanem a szárny. Hát azzal megszenvedtem rendesen.
Mindenfélével próbáltam kikeményíteni, de a dekupázsragasztó, a vízalapú lakk és még a tej is, amit Lonci javasolt, nyomot hagyott a nemezen (természetesen nem a szárnyon kísérleteztem). Egyébként ezek közül a lakknak van a legerősebb tartása. Végül vékony drótot húztam a szárny szélébe, és, mivel ráfért egy kis plusz keményítés, ruhakeményítőbe is beáztattam. Nem lett teljesen merev, de jó tartása van. Egy vastag nemezzsinórból készítettem pántokat, nagyon könnyen fel- meg levehető.
Végül a csápokat készítettem el, drótot rejtettem bele, ráerősítettem egy hajpántra, majd ezt is beborítottam gyapjúval, tömörítettem (nem tömörödött egészen nemezzé, de az az igazság, itt elfogyott a türelmem már).

9 megjegyzés:

Zsófi írta...

Milyen kár, hogy nem én vagyok ez a kislány.

Micsoda szépség!

Virág írta...

Hát ez egyszerűen gyönyörű!

BCili írta...

Nagyon szépséges lett a jelmez! Ha lesz verseny akkor biztosan nyerni is fog. Jó huszon éve én is pillangó voltam az oviban! :)

Jandó írta...

Hú, gyönyörű jelmez egy gyönyörű kis pillangólány. Biztos elvarázsol majd mindenkit. :)És a lényeg, hogy ő érezze magát jól.

Ottis írta...

Nagyon szép!és csinos :-)

Julcsi írta...

Ó, ez egy igazán szép és méltóságteljes pillangó!

Aledi írta...

Ó, de szép! Az a bugyogó jó ötlet. Ezer éve én is voltam pillangó : )

Feszter írta...

Gyönyörű!

Móni írta...

Köszönöm, lányok, örülök, hogy tetszik! Én soha nem voltam pillangó, sajna, és ez a ruha kicsi lenne most már :D.
Cili, nem lesz verseny, sőt, abban egyeztünk az óvónőkkel, hogy ha nem lesz kedvük, nem is kell beöltözzenek. Nóra már ebben a ruhában indult reggel, úgyhogy jó eséllyel felveszi a szárnyat is. Egy kicsit elbizonytalanított, mert minden nap valami mást talált ki, ami szeretne lenni, ló, kutya, menyasszony, a cipőnél már vonogattam a szemöldökömet, aztán a tegnap, amikor azt mondta, hogy mégis inkább cumi lenne, akkor azt válaszoltam, hogy legyen cumis lepke. Ebben megegyeztünk :).

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails