HENDIMÉDI

HENDIMÉDI
Egyiptomban kínálta így portékáját egy arab árus: this is all "hendimédi". Kedves mondásunk maradt azóta is.

2013. március 18., hétfő

Tavaszi nagytakarítás...

...a blogon is. Leporoltam a régi babáimat, a mustársárga hátteret, az egész sablont, és folyamatosan dolgozom azon, hogy megújítsam az oldalt. Négy éve írom a blogomat, ebből az első fél év alatt  titkos volt, csak én töltögettem fel rá nemeztárgyaimat, nem tudhattam, meddig tart a lelkesedésem, és abban sem voltam biztos, hogy érdemes-e egyáltalán írni az alkotói folyamatról. Eredetileg nem csak nemezelésről szólt volna a blog, hanem mindenféle kézművészkedésemet itt szerettem volna dokumentálni. Aztán a 2010-es évem végül annyi nemezcsodával ajándékozott meg, hogy nem is volt időm más dolgokra, a férjem, kislányom és a rendes, civil, könyvtárosi állásom mellett. A nemezelés viszont nem csak a nemeztárgyakkal és sok-sok kedves emberrel ajándékozott meg, hanem teljesen átformált, és azóta az életem más területein is "hendimédiskedem",  mindenben azt kutatom, hogyan lehetne egyszerűbben, természetesebben, természetközelibben élni, befogadni és megélni azt a csodát, amire a természet tanít és ezt az energiát hogyan lehet átfordítani az emberi alkotómunkába is. Az idei évben, természetesen a nemezelés mellett további két nagy álmomat is szeretném valóra váltani, az egyik látszólag nagyon messze esik a nemezeléstől, a szalmaházunk építése, a másik pedig a növényekkel festett gyapjúból nemezelés... A szalmaház remélhetőleg kész lesz az idén, a másik terv pedig úgy 3-5 éves lefutású, pillanatnyilag ott tartok, hogy megrendeltem sok-sok bűbájos magot és próbálok kialakítani egy kis ágyást számukra, ahonnan majd belepik a kertemet, hogy majd a boszorkányüstben landoljanak. Úgyhogy, ha nem bánjátok, ezekről is írok hamarosan...

Addig is egy kép a házunkról, novemberben. Azóta már szépen zöldellnek a sziklakerti növénykék a tetején:


12 megjegyzés:

Aledi írta...

Ez a szalmaház eszméletlen!

Holdgyöngy írta...

Irigyellek ezért házért!S csodállak benneteket a bátorságért, a vállalásért.

Móni írta...

Aledi, hát az már igaz, csuda egy ház lesz!
Holdgyöngy, bizony, néha nem volt könnyű, de most már látom, hogy működni fog. És ha minden jól sikerül, sok-sok embernek meghozzuk majd a kedvét :)

reka írta...

Hajrá!
Az új házatokban pedig remélem lesz alkalmunk meglátogatni! :)

Móni írta...

Réka, szeretettel várunk!

Tipitá írta...

Gratulálok! Ez a ház!!!

KisMesterek írta...

Szuper Móni! Csak így tovább!! Továbbra is (mostanság néma) olvasód.

Móni írta...

Köszönöm, köszönöm! :)

Névtelen írta...

Ez a ház annyira Rád jellemző, hogy nem is lepődtem meg túlságosan:)! Nagyon várom a kész képeket és a tapasztalataitokat:)))!!!

Móni írta...

Jót nevettem, Ovi Varázs!!! Köszi!

Márton Éva - Réka írta...

Szalma házikó, mint a mesében!
Nahát még ilyent sem láttam! :)
S ez a ház csíkban épül?
Tudnál írni bővebben, hogy miből áll?
Erősen kíváncsivá tettél.
Ilyen kérdések merültek fel bennem (Nekünk fa házunk van) A szalma az csak a szigetelő anyag, arra megy a szokásos burkolat, mint a faházaknál? megvilágítás villany? => tüzvédelem? víz, csövezés, minden hogy? Mit csináltok az élősködőkkel/ellenük? van valami link esetleg, ahol ilyesmikről lehet tájékozüdni? :)

Móni írta...

Hú, Bibi, ez egy teljes blog anyaga, amire választ vársz :). Csíkszereda mellett épül, igen, van egy gerenda szerkezete, ez szalmabálával van kitöltve, és mindkét oldalról betapasztva. A tapasztás tűzvédő szereppel is bír, és ebben lesz vezetve a villany is, ugyanúgy, mint a tapasztott faházaknál. Az épületgépészeti rész amúgy nem az én szakterületem :))). Amennyire tudtuk, megoldottuk, hogy a rágcsálók alulról ne juthassanak be... aztán meg tartunk macskát.
Ahol nézelődhetsz: http://www.szalmahaz.hu/
http://www.facebook.com/Szalmabalaepiteszet

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails