HENDIMÉDI

HENDIMÉDI
Egyiptomban kínálta így portékáját egy arab árus: this is all "hendimédi". Kedves mondásunk maradt azóta is.

2012. február 23., csütörtök

Újrahasznosítok

Van A nemezelés, a szappanos-vizes, az ősi technika (jajaj, mittudomén mikor találhatták fel a szappant és mikortól kezdték a nemezeléshez használni), és vannak más utak, amelyekkel szintén nemezt lehet létrehozni. Ilyen a tűnemezelés, meg a másik, nagyon amerikainak tűnő technika, amikor a gyapjúfonalból megkötött dolgokat szokták- szigorúan mosógépben - megnemezelni. Ezeket a technikákat mindig egy kicsit másodrendűnek gondoltam, persze, ez érthető, hiszen hagyományos nemezelést tanultam. Igen, úgy gondolom, hogy a legszebb és legtartósabb használati tárgyak ez utóbbi technikával hozhatóak létre. 

És igen, viccesnek gondolom, hogy valaki megköt egy hatalmas gyapjúholmit, és akarattal kimossa 8o fokon. Hiszen az eredmény itt is kétséges. De ha már meg van kötve? Ha már meg van kötve, és ki is van selejtezve az a gyapjúholmi?

Hát akkor semmiképp sem szabad veszendőbe hagyni. Kinőtt, megunt, elnyúlt, összement, kifakult gyapjúpulóverek mindenhol vannak. Nálunk is. Nos, ezekből készülgetnek mostanság a Bumburnyákok. Ő az első, azt hiszem, Sanyi, hát persze, Bumburnyák Sándor:



A gyapjúfesték a használt gyapjúval is csodákat tett, ragyogó színeket eredményezett, amelyek a 8o fokos mosást is túlélték.


9 megjegyzés:

Hunszil írta...

Csúcs szuper bunburnyák :)

Aledi írta...

Bumburnyák Sándor abszolút kedvenc :) Kicsit Csukás István mesefigurái jutnak eszembe róla, mondjuk Festéktüsszentő Hapci Benő.

Tipitá írta...

Mostmár tudom, hogy az összement, csodálatos kötött mellényemet mire lehetne használni!:))

erzsó írta...

beleszerettem :))

Krizantám írta...

Hát Sándorunk jó kis firma az biztos! :-)))

Móni írta...

Na, hát nagyon örülök, hogy tecccik a bumburnyákom. Lesz majd egész család, s pereputty és kompánia.

Móni írta...

Tipitá, bármit lehet belőle varrni, amit pl. filcből. Öltözék kiegészítőket is készítenek, kétujjas kesztyűt, kistáskát, belebújós sálat...

csigaszabo írta...

Meg kell zabálni!

Kiszely Orsolya Eszter írta...

Nagyon kedve ölelgetős csirkefogó lett Ő bumburnyák Sándorsága :)))))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails