HENDIMÉDI

HENDIMÉDI
Egyiptomban kínálta így portékáját egy arab árus: this is all "hendimédi". Kedves mondásunk maradt azóta is.

2010. november 2., kedd

Babakészítés Bécsben - beszámoló


Ilyen nagyon jó hangulatban fejeződött be a kétnapos bécsi babakészítő tanfolyam, amelyre Tátrai Mónika bécsi nemezművész hívott meg.


A tanfolyamot az ő nemezműhelyében tartottuk, amely méltán viseli a filzoase - nemezoázis nevet. Nagyon hangulatos, és legalább annyira praktikus: kényelmesen lehet benne dolgozni, ugyanakkor boltocska is, és kiállítóterem is egyben. Éppen ilyent szeretnék én is, ha egyszer nagy leszek. Aki Bécsben jár, feltétlenül kukkantson be hozzá (de a honlapjára mindenképp - http://www.filzoase.at ) : gyönyörű ruhákat, kalapokat és divatos kiegészítőket készít. Én is kedvet, no meg egy nagy adag bátorítást és útmutatást kaptam tőle, hogy errefele is kalandozzak... Többek között egy gyönyörű rózsagyűrű készítési technikáját tanította meg nekem, majd hamarosan be is mutatom, csak újabbakat kell készítenem, mert a tanulódarab nem is ért haza, útközben elkunyerálták :))).

A babakészítő tanfolyam jól sikerült, a résztvevők csodaszép babákat készítettek, olyant, amilyent megálmodtak... itt épp egy cicás pulóveres fiúbaba készül megszületni:


Mindenki szorgalmasan és nagyon elmélyülten dolgozott, hiszen a babanemezelés egyfajta terápia is: belső utazás a gyermeki én megtalálása fele, a csodák -gyermekek és babák- születésének földjén.

Én ezt a babácskát készítettem a tanfolyam alatt, rajta mutattam meg a technikát. Sokkal-sokkal kisebb, mint az eddigiek, a magassága csupán 20 cm körül van. Tündikének hívják, és Tátrai Mónikánál maradt, ajándékba :).

7 megjegyzés:

katafolt írta...

Gratulálok, ügyes tanárnéni vagy :)
Várom már a nemezruhákat!
Más: megnyitó 10-én.

Móni írta...

Köszi, Kata! Én tényleg "tanárnéni" vagyok, az úgy valahogy - a végzettségemtől függetlenül is- bennem van :D. És végre azt taníthatom, amiben nagy örömem telik nekem is.
Majd mondd meg kérlek azt is, hogy hánykor!

Julcsi írta...

Most látom csak, milyen nagyok is ezek a babácskák. Esküszöm, eddig tenyérnyinek gondoltam őket:)

Móni írta...

Julcsi, én egy picivel kisebbeket szoktam készíteni, de az enyémek sem aprócskák, 33-35 cm között vannak :).

Unknown írta...

Annyira jó volt olvasni, erről az oázisról és az ott készült tüneményekről. Én is egy ilyen műhely-üzlet kombinációt szeretnék, ...csak üvegből-ezüstből!:-))))) Igaz most örülök az első műhelykémnek is!:-)))A nemezelés pedig nagyon jól sikerült, várom a folytatást!:-))

KisMesterek írta...

.. és csak átsuhantál Magyarországon oda s vissza? Minimum közbe kellett volna iktatnod nálunk is valami oktatást!!!!!!

Móni írta...

Kinema, ó, nekem is nagyon tetszett! És neked milyen pici műhelykéd van? Én is szeretnék legalább a lakásból kiköltözni a szöszökkel, mert már mindenen gyapjúszálak lógnak :O.
Krisztallit, fölötte suhantam csak...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails