HENDIMÉDI

HENDIMÉDI
Egyiptomban kínálta így portékáját egy arab árus: this is all "hendimédi". Kedves mondásunk maradt azóta is.

2010. január 26., kedd

Angyalka


Little angel, 47x52 cm, hand dyed wool, merino wool, gauze, wool and cotton yarn, beads

Ez a kép nagyon régóta készülődik bennem. Egy iciri-piciri kislány, fent csücsül egy bárányfelhő szélén. Fogadjátok szeretettel.
Tehnikai érdekessége a felhő alapjául szolgáló gézberakás, amelyre merinó gyapjúból nemezeltem kacskaringókat. A részletek most is hímzéssel készültek, végül néhány apró gyönggyel díszítettem.


8 megjegyzés:

BorsheCraft írta...

Nagyon kedves a felhő-tündéred! És szépek a színei, nagyon... : )

Puszedli írta...

A gézes felhő iszonyatosan tetszik! :)

Móni írta...

Köszönöm, örülök, hogy tetszik. A gézt eredetileg úgy képzeltem el, hogy kidomborodik az anyagból, de ehhez el kellett volna valamivel választanom a hátul lévő vastag gyapjúrétegtől. Kísérletezem, na.

Budai Detti írta...

Nagyon szép! Csudi édes kislányka.

Julcsi írta...

Már nem is tudom, hogy keveredtem ide, de azt hiszem, maradok.
A munkáid rabul ejtettek:)))

Móni írta...

Julcsi, érezd magad otthon :).

Névtelen írta...

Amikor Szentgyörgyön beléptem a Múzeumba, és megláttam a munkáid, egy új világ nyílt ki. Szakvakba azóta sem tudom megfogalmazni, csak mintha nagyon messzire repítenének vissza. csodalkozva nezem újabb és újabb munkaid, ezt itt különösen csodálom. a kis boszorkánykalapos kislányt, amit az egyéves lányomnak hozott névlegesen az angyal, naponta többször is megcsodálom. Most végre rájöttem hogyan kell Neked üzenetet küldeni. engedd meg hogy pihenni, gyógyulni, töltődni, gyermekeskedni ide járjak.

Móni írta...

Nagyon örülök, hogy írtál, gyere, bármikor szívesen látlak. Én sem tudom megfogalmazni, nagyon különös érzés fogott el engem is abban a vásárban, amikor jöttek, nézelődtek... és csodálkoztak az emberek. Nagyon-nagyon megtisztelő érzés volt, hogy tetszenek a munkáim, de azon túl is volt még valami. A te szavaid azóta is a fülembe csengenek... azt hiszem, nagyon jó helyre került a boszorkánykalapos kislánykám :).

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails